Go to main navigation

JOBBTIPS

De vill samla alla världens lediga biståndsjobb

En ny karriärtjänst har som mål att samla alla lediga jobb inom biståndsbranschen på en och samma plats. Tanken är att jobbsökande ska kunna hitta jobb som lanseras både i Sverige och globalt.

Grundarna till den nya tjänsten UNjobfinder har alla egen erfarenhet av att arbeta med bistånds- och utvecklingsfrågor. Magnus Bucht, vd för företaget, har tidigare varit anställd på Sida och FN:s flyktingorgan UNHCR. Det var där han blev uppmärksam på hur omständligt det kan vara att söka efter lediga jobb inom branschen.

– Det största problemet är att de som är intresserade av att söka jobb inom utvecklingssektorn inte har någon samlad plats för att se vilka tjänster som finns tillgängliga inom hela branschen, säger Magnus Bucht.

Hjälp att hitta rätt

Tanken är att samla alla jobbannonser på ett ställe, men även att skapa en större förståelse för hur en karriär inom bistånds- och utvecklingsfrågor kan se ut. Enligt Magnus Bucht är det många som inte är insatta i hur sektorn fungerar och därför söker tjänster som de inte är förberedda för.

– Vårt mål är att våra användare ska göra medvetna val. Vi har under lång tid arbetat med att personanpassa vår söktjänst. Matchningarna baseras på ens jobberfarenhet, intressen och kompetens. Tanken är att man ska få hjälp att hitta tjänster som är rimliga att få så att man slipper söka jobb som man inte är behörig till. Något som även underlättar för arbetsgivarna, säger Magnus Bucht.

Text: Amanda Saveland