Go to main navigation
andreas_stefansson.png

Foto: Christoffer Hjalmarsson

nyhet

Stefansson tillförordnad generalsekreterare för SAK

Andreas Stefansson utses till tillförordnad generalsekreterare för Svenska Afghanistankommittén och ansvarig för en verksamhet med 5 100 medarbetare och en budget på 330 miljoner.

–Det här ska bli jätteroligt. Jag känner starkt för såväl Afghanistan som SAK och ser det som en stor förmån att få arbeta med organisationen igen, säger Andreas Stefansson.

Andreas Stefansson har mångårig erfarenhet av biståndsarbete och demokratiutveckling på lokal nivå. Han har tidigare arbetat för SAK under många år, senast som landchef i Afghanistan 2011 till 2013 och biståndssamordnare på kansliet i Stockholm 2014. 

Han lämnar en tjänst som konsult på Sveriges Kommuner och Landstings internationella arbete, där han arbetat med att stärka förvaltning bland lokala myndigheter i Irak, Kenya och Libanon. Andreas Stefansson efterträder Anna-Karin Johansson som varit SAK:s generalsekreterare sedan 2013. 

–Jag är mycket nöjd med att Andreas Stefansson tackade ja till uppdraget som tillförordnad generalsekreterare. Andreas många år på SAK och erfarenhet av utvecklingsarbete i konfliktdrabbade länder är en stor tillgång för oss, säger Peder Jonsson, ordförande i Svenska Afghanistankommittén.

Mikael Färnbo