Go to main navigation
Louise Frisk.jpg

Foto: Karin Tennemar

Clowner utan Gränser byter generalsekreterare

Louise Frisk har utsetts till Clowner utan Gränsers nya generalsekreterare.

– Efter snart sju år som ansvarig för Clowner utan Gränsers internationella verksamhet, med över 100 turnéer i fler än 20 länder bakom mig, så är det med stolthet och glädje jag tar över uppdraget som generalsekreterare, säger hon. 

Hon är utbildad genusvetare med fokus på mänskliga rättigheter och global utveckling - Louise Frisk efterträder nu Jennifer Vidmo som generalsekreterare för Clowner utan Gränser. 

– I en värld som kantas av konflikter och föreställda olikheter så ska vi fortsätta vara en modig organisation som tar ställning för barns rätt till en trygg barndom oavsett om den är i Sverige, i ett flyktingläger i Sydsudan, på ett barnfängelse i Indien eller andra utsatta miljöer, säger Frisk och fortsätter:

– Med hopp, lek och drömmar ska vi fortsätta motverka konflikter och katastrofer. Med medmänsklighet och empati ska vi bota rädslor och föreställda olikheter. Med skratt ska vi förändra världen.

 Karin Lekberg, ordförande i Clowner utan Gränsers styrelse, är väldigt nöjd med rekryteringen.

­–  Med lång erfarenhet i organisationen och den typ av arbete som uppdraget innebär, är det vår fulla övertygelse att Louise är rätt person på rätt plats. 

 Josefine Elfström