Go to main navigation
hans-linde.jpg

Foto: Erik Törner, IM Individuell Människohjälp

nyhet

Hans Linde föreslås som ny RFSU-ordförande

Den vänsterpartiska riksdagsledamoten Hans Linde är valberedningens förslag till ny förbundsordförande för RFSU. Om han väljs lämnar han partipolitiken.

I början av juni håller Riksförbundet för sexuellt upplysning, RFSU, kongress. Då ska förbundet utse en ny ordförande efter Kristina Ljungros som lett förbundet de senaste sex åren. Enligt förbundets stadgar bör en ordförande inneha posten i max sex år.

Nu föreslår valberedningen Hans Linde som ny förbundsordförande. För närvarande arbetar Hans Linde som riksdagsledamot för Vänsterpartiet. Om han blir vald till uppdraget så kommer han att lämna Vänsterpartiet och sitt uppdrag som riksdagsledamot.

– Jag har suttit i riksdagen i elva år och nu har jag funderat på hur jag kan fortsätta mitt engagemang på andra arenor. I bland finns det en bild av att alla politiker vill vara kvar för evigt i riksdagen. Jag har alltid sett att mitt engagemang kommer vara livslångt. Men jag har aldrig tänkt tillbringa en livstid i riksdagen. Tre mandatperioder är en väldigt lagom tid, säger han till Aftonbladet.

I ett pressmeddelande skriver RFSU:

”Hans Linde har gedigen erfarenhet och kunnande när det gäller föreningsarbete, politiskt ledarskap och opinionsarbete. Han arbetar för närvarande som riksdagsledamot för Vänsterpartiet och är bl a ledamot i Utrikesutskottet. Hans Linde är kunnig inom det sexualpolitiska området och har drivit HBTQ-, SRHR- och feministiska frågor på ett framgångsrikt sätt. Han har ett brett kontaktnät och gott renommé i vida kretsar. Han är också en skicklig retoriker, och kommunikatör och är medialt erfaren.”

Mikael Färnbo