Go to main navigation
Kent Härstedt

Foto: Claes Halvarsson, Forum Syd

Nyhet

Kent Härstedt ny ordförande för Forum Syd

Den socialdemokratiska politikern Kent Härstedt har valts till ny styrelseordförande för Forum Syds på årsstämman den 20 maj.

– Det känns både hedrande och spännande. Forum Syd och dess verksamhet är idag viktigare än någonsin. Vi befinner oss i en situation då demokratin, civilsamhällen och mänskliga rättigheter pressas tillbaka på många håll i världen, säger Kent Härstedt.

Sedan 1998 har Kent Härstedt varit riksdagsledamot för Socialdemokraterna. Mellan 2006 och 2011 var han partiets biståndspolitiska talesperson. Han har även erfarenhet som politisk sakkunnig på Utrikesdepartementet och som ledamot i riksdagens utrikesutskott. Han har bland annat suttit i styrelsen för Olof Palmes Internationella Center, Sida och den Internationella journalistutbildningen vid Fojo.

– Kent har en lång och gedigen erfarenhet inom internationellt utvecklingssamarbete och demokratiarbete. Han kommer med ett brett kontaktnät och många års erfarenhet av att leda och delta i ideellt styrelsearbete, säger generalsekreterare Lisa Sjöblom.

Mikael Färnbo