Go to main navigation
IMG_3438-1-edit.jpg

Pristagaren Lena Ag anses ha bidragit till att en feminists utrikespolitik fått genomslag

Foto: Kvinna till Kvinna

Nyhet

Lena Ag blev Årets opinionsbildare

Årets opinionsbildare 2016 är Lena Ag, generalsekreterare för Kvinna till kvinna. Hon fick priset för sitt långvariga arbete för kvinnors rättigheter internationellt – och genombrottet för den feministiska utrikespolitiken.

Vid en gala på Fotografiska museet i Stockholm den nionde mars fick Lena Ag motta utmärkelsen som ”Årets opionionsbildare”. Priset delades ut för tredje gången av medieföretaget Dagens Opinion och kampanjbyrån Reform Act.

Lena Ag har varit generalsekreterare för Kvinna till Kvinna i tio år och just hennes långvariga arbete var något juryn lyfte fram i motiveringen till priset: ”För att ha visat att långsiktig och stringent opinionsbildning kring kvinnors rättigheter till slut bidrar till internationella genombrott, som en feministisk utrikespolitik, när det behövs som allra, allra bäst.”

– Jag är verkligen överraskad och otroligt glad. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle få priset, men nåt sånt här gör man inte ensam. Jag har otroligt duktiga och modiga medarbetare och det här priset är också till dem, säger Lena Ag i ett pressmeddelande.

Daniel Fjellborg