Go to main navigation
henschen-andren.jpg

Kristina Henschen och Georg Andrén.

Foto: Printscreen Twitter

nyhet

Georg Andrén tar över som ordförande för Concord

Efter fyra år lämnar Kristina Henschen över ordförandeklubban för Concord till Diakonias generalsekreterare Georg Andrén. Paraplyorganisationen Concord samlar 62 organisationer ur civilsamhället.

Concords årsmöte beslutade att välja Diakonias generalsekreterare Georg Andrén till ny ordförande efter Kristina Henschen som är chef för Union to union. Georg Andrén kommenterade beslutet på Twitter:

”Det är med stor ödmjukhet och mycket energi som jag tar över budkavlen efter @stinahenschen som ordförande för styrelsen för @concordswe, en plattform för 62 org som tillsammans höjer rösten för en rättighetsbaserad och hållbar utvpol i Sverige och EU”

Även Kristina Henschen skriver på Twitter:

”Tack för spännande dynamiska och fantastiska fyra år!!! Lämnar nu över ordförandeklubban i @concordswe till @begandren”

Så sent som i höstas tog Georg Andrén över som ordförande för Diakonia efter Bo Forsberg. Andrén kom då från en tjänst som ambassadör för Sverige i Guatemala. Tidigare har han arbetat med utvecklingsfrågor på bland annat Riksbanken, UD och Sida.

Då sa han så här om vad han tar med sig från tidigare erfarenheter.

– Jag tar framförallt med mig två saker. Det ena är ett öppet ledarskap, att ge utrymme för flera olika röster och att våga vara självkritisk. Och det andra handlar om att vidga handlingsutrymmet för den enskilda människan, sa han då.

Mikael Färnbo