Go to main navigation
Klimatstrike.jpg

Upp mot 60 000 tros ha demonstrerat i Stockholms strejk för klimatet – följ rörelsen under hastaggen #FridaysForFuture.

Foto: Sofie Axelsson

NYHET

Hela världen strejkar för klimatet

Den globala klimatveckan har fått miljontals människor att gå ut på gatorna – i strejk för klimatet. Så här har det sett ut på några av de tusentals strejker som arrangeras runt om i världen.

I en vecka, mellan 20-27 september har den så kallade klimatveckan arrangerats i världens alla hörn. I Stockholm uppskattas antalet demonstranter uppgå till 60 000 enligt flera tidningar. Det var en härlig stämning, många barn och vuxna gick under eftermiddagen till Kungsträdgården för att se Robyn och andra artister uppträda för klimatet.

Den stora finalen på fredagen den 27 september samlade över 6000 strejker i 170 länder. I Nya Zeeland som var först ut rapporterades det om rekordsiffror och en namninsamling som krävde att landet utlyste klimatnödläge lämnades till regeringen. Under dagen har den globala klimatstrejken fortsatt över jordklotet – från Australien, till Sydkorea, Indien och Thailand, vidare till afrikanska länder som Tanzania, Uganda och Sydafrika, genom Europa och vidare till stora strejker i Sydamerika, USA och Kanada. Greta Thunberg medverkar själv i en strejk i Montreal.

Nya Zeeland

Sydkorea

Ungern

Tanzania

Ghana

Indien

Kenya

 Filippinerna

 Helsingfors

 Colombia

 Kanada

 Nigeria

Salahuddeen Mohammed arbetar på en skola i Kaduna och är en av grundarna till #Fridaysforfuture, Nigeria. Här med några elever på sin skola.

 Så många platser var med

För mer info gå till #FridaysforFuture

Redaktionen