Go to main navigation
Röda Korset i Fortnite.jpg

Den 19 januari blir det möjligt att spela rödakorssjukvårdare i Fornite.

Foto: Team Evolve

NYHET

Röda Korset luftlandsätter sjukvårdare —  i  Fortnite

Istället för att skjuta sina motståndare i datapselet Fortnite blir det nu möjligt att rädda livet på dem. Detta sedan Internationella rödakorskommittén inlett ett samarbete med speltillverkaren Epic games.  

Det har sedan 2018 varit möjligt att som spelare i Fortnite skapa egna kartor och mini-spel inne i det populära dataspelet. Som en del av detta blir det den 19 januari i år möjligt att spela Fortnite som sjukvårdare i Röda Korsets regi.   

Epic games, som står bakom Fortnite har inte släppt mycket information om händelsen, men nyheten bekräftas av flera dataspelsjournalister och tidningar som bevakar dataspelsbranschen. Internationella rödakorskommittén (ICRC) bekräftar på telefon att de samarbetar med Epic games. 

Fortnite släpptes 2017 och kan spelas i olika varianter. Den kanske mest populära är Battle Royal där du som spelare slumpas samman med 99 andra spelare från hela världen för att döda varandra tills bara en är kvar. I och med samarbetet med Röda Korset blir det för första gången möjligt att istället för ett vapen beväpna sig med ett sjukvårdskit och Genèvekonventionerna för att rädda så många liv som möjligt.  

När Rödakors-modulen släpps på söndag testspelas den först av tre av Fortnites mest kända spelare, DrLupoOne_Shot_Gurl och Lachlan. Den som först klarar fyra olika banor som sjukvårdare belönas med Fortnites första fredspris, enligt Pax Souths hemsida

Erik Halkjaer