Go to main navigation
Nominera till Årets OmVärlden-talang 2021

Foto: Tobias Rydén

Utmärkelse

Nominera Årets OmVärlden-talang

Tidningen OmVärlden lanserar en ny spännande lista: Årets OmVärlden-talang, en ung person som gjort mycket för Sveriges arbete med global utveckling. Nomineringarna är nu stängda.

Det är många unga personer som är engagerade i utvecklingsfrågor. Vi på OmVärlden tycker det är dags att uppmärksamma dem mer! Årets OmVärlden-talang är vår nya lista där vi kommer att utse unga personer, upp till och med 32 år, som gjort mycket för, eller försökt påverka, Sveriges arbete för global utveckling?

Vem tycker du ska vara med på talang-listan? Någon du följer och ser som förebild i internationella utvecklingsfrågor? Kanske någon du känner? Eller dig själv? Då ska du nominera personen till Årets OmVärlden-talang! 

Den du nominerar får inte vara äldre än 32 år och ska det senaste året framgångsrikt engagerat sig inom ett eller flera områden som påverkar Sveriges internationella utvecklingssamarbete, på lokal, nationell eller internationell nivå. 

Möjligheten att nominera är nu stängd.

Sista dag för nominering var 31 mars 2021!

Juryn består av:

Sofia Arkelsten, fd riksdagsledamot och biståndspolitisk talesperson för Moderaterna, idag Senior Director på kommunikationsbyrån Hallvarsson & Halvarsson.

Georg Andrén, fd generalsekretarer på biståndsorganisationen Diakonia, ambassadör och chef för Sidas Afrikaavdelning, idag landshövding och chef för länsstyrelsen i Värmland.

Hala Mohammed, fd ordförande för Röda Korsets ungdomsförbund och vice ordförande i Svenska Röda Korset, idag Child Safeguarding Director på Rädda barnen.

Caroline Åberg, Sverigerepresentant för FN:s utvecklingsprogram UNDP, med tidigare utlandsstationering för FN, Världsbanken och IMF i Myanmar, Indonesien, USA och Argentina.

Erik Halkjaer, chefredaktör för Omvärlden och ordförande för Reportrar utan gränser i Sverige.