Go to main navigation
Michel Emery

Michael Emery, personaldirektör på FN:s befolkningsfond, UNFPA.

Foto: Frida Svensson

Jobba i FN

"Så klarar du rekryteringsprocessen"

Få svenskar söker jobb inom FN-systemet. Sida bjöd därför in Michael Emery, personaldirektör på FN:s befolkningsfond, UNFPA, för att guida intresserade personer genom rekrytering, intervjuer och anställningstester.

– Det syns hur mycket, eller lite tid du lagt ner på ditt cv, säger Michael Emery, till besökarna som kommit till Sida för att höra mer om hur rekryteringsprocesserna inom FN går till.

Det handlar inte bara om att lista så många saker som möjligt utan snarare att beskriva sina prestationer. Vad du har uppnått på andra arbetsplatser och på vilket sätt.

Emery påpekar också hur viktigt det är att göra ett bra första intryck.

 – Utforma din ansökan så att den hjälper till att snabbt göra ett bra intryck hos rekryteraren. Om du har vunnit ett nobelpris, skriv inte det på sida 11 i ditt cv. Blir man kallad till intervju är första intrycket förstås ännu viktigare.

– Alla som blir kallade till intervju kommer få frågan ”Varför vill du ha jobbet?” Då gäller det att verkligen kunna argumentera för sig, inte bara referera till vad man gjort tidigare. Svenskar är duktiga på att prata om sig själva som ett kollektiv, vilket är bra. Men i en intervjusituation måste man lyfta fram sig själv som individ för att panelen ska få en känsla för vem man är. Även om det handlar om en telefonintervju så lönar det sig med ansträngningar.

– Stå upp, använd händerna. Engagemanget hörs genom telefonen! Säger Michael Emery. Vad du har uppnått i det förflutna är ett bra mätinstrument som arbetsgivaren kan använda för att bedöma framtida prestationer, menar Emery.

Han poängterar hur viktigt det är att kunna ge exempel på problem som man har råkat ut för och hur man har löst dem. Det gäller både positiva och negativa saker. I slutet på en intervju brukar den sökande få tillfälle att ställa egna frågor och det blir många stressade av.

– Då är det bättre att be om att få återkomma med frågor senare än att kasta ur sig något som inte blir speciellt bra. Hellre ingen fråga än en dum fråga, säger Michael Emery.

Marie-Louise Dagrup Strand från Sida tror att det låga antalet svenskar som söker arbete inom internationella organisationer kan bero på att det kan vara skrämmande för många att lämna hemlandet för en ganska osäker tillvaro. Och har man en partner så är det plötsligt två som behöver arbete. Hon menar också att många slutar att söka tjänsterna efter några gånger, men att det är viktigt att inte ge upp – man blir bättre och bättre på att presentera sig efter hand och därmed ökar chansen att få jobb.

– Svenskar har i regel bra cv:n men behöver bli bättre på just intervjusituationer och tekniska tester, säger hon.

Frida Svensson