Go to main navigation

lediga jobb

ACT Svenska Kyrkan söker senior rådgivare

Enheten för utvecklingspolitik och globala ekumeniska allianser verkar bland annat för att internationella avdelningen har goda institutionella relationer med Kyrkornas världsråd, Lutherska världsförbundet och ACT-alliansen. Till enheten söker vi nu en senior rådgivare.
Läs mer på https://www.svenskakyrkan.se/act   

Arbetsuppgifter: Utveckla relationerna med de globala ekumeniska allianserna i samarbete med avdelningens ledning och följa skeenden inom organisationerna, föreslå åtgärder och identifiera utvecklingsmöjligheter. Samordna och bidra till samverkansytor med andra avdelningar på kansliet, framförallt ledningsavdelning samt avdelningen för kyrkoliv. Ge råd och bereda ärenden till ledningen på internationella avdelningen. Bereda i planering och uppföljning till Svenska kyrkans representanter i Svenska kyrkans styrorgan, kommittéer och arbetsgrupper. Samordna avdelningens underlag till remissvar till olika instanser och enhetens rapportering till generalsekreteraren och styrorgan. Samordna och handlägga bilaterala relationer till andra ekumeniska biståndsorganisationer med vilka Act Svenska kyrkan samarbetar i Norden och Europa. Bidra till introduktion, utbildning och fortbildning av medarbetare och till internkommunikation om de globala ekumeniska allianserna. Handlägga programverksamhet, projekt och kärnstöd inom ramen för de globala ekumeniska alliansernas uppdrag. 

Kvalifikationer: Akademisk examen, gärna med inriktning mot ekumenik, diakoni och mänskliga rättigheter. Erfarenhet och kunskap inom den internationella ekumeniska familjen, Kyrkornas världsråd (KV), Lutherska världsförbundet (LVF) och ACT-alliansen. Erfarenhet av politiskt styrda organisationer och gärna av styrelsearbete. Kompetens och erfarenhet av att leda och styra processer. God organisatorisk förmåga och erfarenhet av att jobba med analytiskt arbete och leverera inom fastställda ramar och tidplaner. Mycket god stilistisk och kommunikativ förmåga, i såväl tal som skrift på både svenska och engelska. Meriterande är att ha god förståelse av religionens roll i utvecklingsfrågor och utvecklingssamarbete i kyrkorelaterade/ekumeniska sammanhang och erfarenhet av liknande arbete inom Svenska kyrkan eller likande organisationer. 

Viktiga personliga egenskaper är att du är strukturerad, kvalitetsmedveten och har god samarbetsförmåga. Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar.

Placering: Uppsala

Tillträde: Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enl. överenskommelse. Resor i tjänsten förekommer, ca 15–25 dagar/år.

Ansökan ska ha inkommit senast den 29 februari 2020.

Läs mer här