Go to main navigation

LEDIGA JOBB

Ekumeniska följeslagarprogrammet söker nya följeslagare

Vill du sprida medmänsklighet under konflikt och ockupation? Är du skicklig på att informera och inspirera, och vill verka för rättvisa och fred?

Ekumeniska följeslagarprogrammet söker nya följeslagare till Israel och Palestina. Som följeslagare vistas man under tre månader på någon av programmets sju placeringar som arvoderad frivillig. På plats arbetar och bor man i internationella team med människor med blandade åldrar och bakgrunder, vilket ställer höga krav på flexibilitet och anpassningsförmåga.

Följeslagare skickas ut i två omgångar, utresa cirka 9 mars till 9 juni 2020 och utresa cirka 8 juli till 8 oktober 2020. Rekryteringsdagen 4 december är obligatorisk för dem som vill åka ut på uppdraget. Inför uppdraget utbildas och tränas följeslagarna i Sverige och i Jerusalem, utbildningen 21 februari(eftermiddag), 22 och 23 februari samt 2-7 mars är obligatorisk.

I fält samlar följeslagarna sedan information och skriver rapporter för att i sina hemländer sprida kunskap om vad som händer i området, och för att öka engagemanget för fred och stärka folkrätten. Efter hemkomst genomför följeslagaren ett obligatoriskt informationsarbete, där den sökandes egna nätverk har stor betydelse.

Sista ansökningsdag är 3 november.

Läs mer här.