Go to main navigation

NY PÅ JOBBET

Ny generalsekreterare för Palme-centret

Anna Sundström blir ny generalsekreterare för Olof Palmes Internationella Center. Hon efterträder Jens Orback som i oktober meddelade sin avgång.

– Med över 15 års erfarenhet från den svenska arbetarrörelsens internationella solidaritetsarbete har Anna både det nätverk och den erfarenhet som behövs för att fortsätta utveckla Palmecentrets verksamhet i nära samarbete med medlemsorganisationerna, säger styrelsens ordförande Wanja Lundby-Wedin.

För närvarande arbetar Anna Sundström på Utrikesdepartementets ministerkansli. Hon har tidigare arbetat som internationell sekreterare för S-kvinnor, som internationell sekreterare och politiskt sakkunnig på riksdagen och senare som verksamhetschef på Olof Palmes Internationella Center.

– Jag är glad och självfallet mycket hedrad, säger Anna Sundström. I en värld där klyftorna både inom och mellan länder växer är Palmecentrets arbete ständigt aktuellt. Jag ser fram emot att utveckla verksamheten, i nära samverkan med den fantastiska personalen och alla medlemsorganisationerna.