Go to main navigation
Petra Hillebrandt

Petra Hallebrant är ny generalsekreterare på Svenska FN-förbundet.

Foto: Svenska FN-förbundet

Ny på jobbet

Ny generalsekreterare på Svenska FN-förbundet

Svenska FN-förbundets rekryterar Petra Hallebrant från posten som hållbarhets- och kommunikationschef på Telge Energi. Som chef kommer hon att fokusera på att utveckla FN-förbundets internationella samarbete.

I augusti lämnar Petra Hallebrant posten som kommunikationschef på Telge Energi för att leda Svenska FN-förbundets arbete. Hon var tidigare kommunikationschef på UNICEF och har arbetat med frågor som rör både hållbar utveckling och Agenda 2030. 

– Jag lockades framför allt av möjligheten att få leda Svenska FN-förbundets dagliga arbete för en bättre värld. Förbundet har genomgått en spännande utveckling under de senaste åren och det är ett av skälen till att jag sökte mig hit, säger Petra Hallebrant.

Hon har även representerat civilsamhället sedan tidigare som kommunikationschef vid Rädda Barnen Sverige. Nu väntas hon stärka FN-förbundets internationella kontakter, samtidigt som hon vill fortsätta granska FN-systemet och Sveriges roll i FN-sammanhang.

– Jag vill fortsätta att profilera förbundet som en medlems- och insamlingsorganisation som stärker engagemanget för och kunskapen om FN-frågorna i Sverige, säger Petra Hallebrant.

Petra Hallebrant tillträder sin nya tjänst den 14 augusti. Samtidigt återgår förbundets tillförordnade generalsekreterare Jens Petersson till sin ordinarie tjänst som biträdande generalsekreterare.

Björn Widmark