Go to main navigation
fb.jpg

Foto: Teckning av Ulf Frödin

Kulturtips

Gå på tur i biståndslabyrinten

Pedagogisk, mastig och stundtals provokativ kan sammanfatta utställningen Labyrint som i veckan öppnar på Myntkabinettet i Stockholm. En utställning som med hjälp av Ulf Frödins teckningar försöker förklara vad bistånd är och försöker göra.

Det svenska biståndets historia letar sig tillbaka till 1800-talet. Men både för utomstående och de mest inbitna biståndsarbetare kan biståndsvärlden ibland vara komplex och snårig. Begreppen och förkortningarna haglar i debatter och diskussioner. Kvar lämnas vi ofta med frågor kring vad som egentligen händer med pengarna och vilken effekt det får i världen.

Utställningen Labyrinten av Diakonia, i samarbete med tecknaren Ulf Frödin, vill sprida kunskap om vad bistånd och utveckling är. Genom en faktisk labyrint får utställningsbesökaren följa biståndet genom historien och världen. Kortfattade texter informerar och Ulf Frödins provokativa teckningar väcker skratt och eftertänksamhet. Gå snabbt igenom på fem minuter och få en snabb inblick i svenskt bistånd eller vandra långsamt fram och fundera över vad biståndet egentligen vill.

Var? På Myntkabinettet, Slottsbacken 6, Stockholm

När? 26 maj till 30 september