Go to main navigation

LISTA

9 anledningar att dejta en biståndsarbetare!

Hur träffar man den rätta? Var ska man leta och vad ska man leta efter? På dejtingsajter? Eller som vi tror − i biståndsorganisationer? OmVärlden ger dig nio anledningar att dejta en biståndsarbetare och få förhållandet som får alla dina vänner att bubbla över av avundsjuka.
1. Erfarenheten

Biståndsarbetare har besökt många platser i världen där människor lever i fattigdom och förtryck – och de har därför sett och upplevt mycket. På gott och på ont. Därför kommer hen uppskatta er vardag extra mycket, speciellt dig.
 

2. Medveten meny

Ert skafferi kommer vara fullt med Fairtrade-produkter. Er medvetenhet kommer imponera på dina vänner och du kommer kunna äta allt med väldigt gott samvete.


 

3. Berest

Åker ni utomlands? En världsvan biståndsarbetare ligger alltid steget före och är expert på att lokalisera sig och att skapa relationer med nya människor, från alla möjliga delar av världen.


 

4. Uppskattningen

Du kommer ständigt bli påmind om att uppskatta de små sakerna i livet. Ditt jobb, maten på bordet och att ni får vara tillsammans. Det är inte alla som får det.


 

5. Allmänbildningen

Om ni spelar TP och är i samma lag så kommer ni vinna varje gång. Du kommer med andra ord verka smartare än du faktiskt är.


 

6. Empatin

En biståndsarbetare har ett vänligt hjärta och är alltid redo att hjälpa de gamla över gatan, resa sig för den gravida på bussen eller låta tio-åringen gå före i kassan. Du kommer därmed bli inspirerad till att bli en bättre människa du också.


 

7. Välklädd

Eftersom de ofta är på resande fot, och bor i sin resväska, så innebär det att du får garderoben för dig själv. Din del av garderoben kommer dessutom fyllas med ett nytt plagg efter varje resa.


 

8. Stålmagen

Det gör ingenting om du är en värdelös kock. De har smakat värre och kommer uppskatta att du försökte.


 

9. Odödlighetskänslan

De kan allt om överlevnad. Om en katastrof inträffar, ge dem en tandpetare, en sten och ett blad och de kommer starta en eld. Ödlor? Granbarr? Du kommer bli förvånad över hur mycket ätbart naturen har att erbjuda.

 

Malin Sivén

Texten är inspirerad av flera texter som finns på Internet om huruvida man ska, eller inte ska, dejta biståndsarbetare, samt andra liknande.