Go to main navigation
ett tiotal journalister står på en gata och väntar med sina kamerastativ. Palestinska flaggan i bakgrunden.

Foto: Julia Björne

EVENT

Hatad och hotad – hur orkar Gideon Levy fortsätta rapportera?

OmVärlden bjuder in till ett samtal med Gideon Levy, journalist på den israeliska tidningen Haaretz och 2015 års Palmepristagare. Evenemanget genomförs i samarbete med Global Bar.

Hur är det att verka som journalist i en värld där det bara finns en enda ”sanning” och där allt som avviker upplevs som ett hot?

Övergreppen mot journalister ökar runt om i världen och i en allt mer polariserad situation blir det svårare för journalister att våga stå emot trycket från de som utövar makten. Samtidigt får många redaktioner allt mindre resurser.

Gideon Levy, orädd journalist på den israeliska tidningen Haaretz och 2015 års Palmepristagare, fortsätter att rapportera trots hot och fördömanden från många håll. Vad är det som driver honom? Hur orkar han? Hur behåller han sin journalistiska integritet? Och - vilka råd vill han ge till svenska journalister?

Om att rapportera med engagemang från en av världens mest polariserade konflikter handlar årets första Global Bar som görs i samarbete med tidningen OmVärlden. 

Du möter:

Gideon Levy, prisbelönt israelisk journalist.
Maria Georgieva, utrikesreporter med östeuropa och Ryssland som fält.
David Isaksson
, skribent och VD för Global Reporting.

Moderator: Ylva Bergman, nytillträdd chefredaktör för OmVärlden

Språk: engelska

Vi bjuder på tilltugg. Öl och vin säljs till självkostnadspris.

Samtalet kommer att live-streamas här.

Evenemanget arrangeras i samarbete med Global Bar.