Go to main navigation
landgrabbing-ricefarm-crop.jpg

Foto: Dead Donkeys Fear No Hyenas

kultur

Förhandsvisning av film om landgrabbing

I samarbete med WG Film bjuder OmVärlden på förhandsvisning av dokumentärfilmen Dead Donkeys Fear no Hyenas. Visningen är gratis, men antalet biljetter är begränsat så anmäl dig fort!

Datum: 30/3.

Plats: Bio Rio, Hornstulls strand 3 (Stockholm)

Tid: 18.00 (dörrarna öppnar 17.30)

Dead Donkeys Fear No Hyenas är en nyproducerad dokumentärfilm som på ett dramatiskt och djupgående sätt visar konsekvenserna av landgrabbing.

I filmen Dead Donkeys Fear No Hyenas avslöjas hur multinationella företags rovdrift på odlingsmark i Afrika drabbar de allra fattigaste. Filmarna har under sex år följt utvecklingen i Gambelaregionen i Etiopien där människor drivs på flykt, journalister och oppositionella mördas och stora ovärderliga naturområden skövlas i jakten på det ”Gröna guldet”.

Bakom filmen står bland annat Fredrik Gertten och WG Film som tidigare gjort de uppmärksammade filmerna Bananas!*, Bikes Vs. Cars och Blådårar.

Panelsamtal efter filmen

Efter visningen leder OmVärldens Chefredaktör Ylva Bergman ett panelsamtal om landgrabbing med Kathleen McCaughey från Amnesty Sverige, Rebecka Jalvemyr, FIAN, och filmens regissör Joakim Demmer.

Anmäl dig här för att få biljett.

Trailern till filmen kan du se här.