Go to main navigation
©Tova Jertfelt 2018
Ingen republicering utan tillåtelse

Hur ska vi stå emot alla erbjudanden? Inspireras av kockarna som lagar hållbart och få tips på hållbara recept.

Foto: Tova Jertfelt

KULTUR

Skippa skräpmaten - så äter du hållbart

OmVärlden har pratat med olika kockar som lagar hållbar mat och som även delar med sig av tips och recept.

Klimatförändringar, att fler människor världen över svälter, misskötta djur, kemikalier och näringsfattiga jordbruk. Det är lätt att vilja förändra sitt beteende när ens informationsflöde skriker: du måste äta hållbart. Men ibland är det mycket svårare att faktiskt agera, och inte minst, veta hur vi faktiskt bör äta för att göra det på ett hållbart sätt!

OmVärlden har mött fyra olika kockar, tre från Sverige och en från Ghana. Till exempel Petra Cavini som lagar mat i Solna utanför Stockholm på en förskola, mat som barnen älskar. Selassie Atadika Midunu från Ghana driver en lyxrestaurang med fokus på innovativ mat. De lagar båda mat som är hållbar.

Under fyra dagar kommer OmVärlden presentera ”våra” kockar och dela deras recept på hållbarhet. Häng med!