Go to main navigation
Chao Landless Brasilien Panoramica

I filmen Chão får vi följa De jordlösas rörelse i Brasilien. Nu kan du vinna biljetter till filmen som visas på den latinamerikanska filmfestivalen Panoramica!

Foto: Pressbild

TÄVLING

Vinn biljetter till film om gräsrotsaktivism i Brasilien!

Snart är det dags för den femte upplagan av Stockholms latinamerikanska filmfestival Panoramica. Tillsammans med Panoramica tävlar vi nu ut tio biljetter till filmen Chão – om gräsrotsaktivism i Brasilien.

I samarbete med Panoramica tävlar vi ut tio biljetter till filmen Chão (Landless) som visas onsdagen den 18 september klockan 18.00 på Zita Folkets Bio i Stockholm. Chão handlar om De jordlösas rörelse (MST) i Brasilien och deras kamp för rätten till land.

Såhär tävlar du:

Svara på följande frågor och mejla in ditt svar till tavling@omvarlden.se senast den 12 september klockan 23.59. Skriv "Panoramica" i ämnesraden samt namn, mejladress och ett mobilnummer i mejlet. Vi använder sedan en slumpgenerator för att utse fem vinnare bland de rätta svaren som vinner två biljetter var. 

1. Miljöaktivister är en utsatt grupp, särskilt i Latinamerika. En ny rapport från Global Witness visar att tre miljörättskämpar mördas varje vecka i världen. Brasilien har länge varit ett av de farligaste länderna att kämpa för miljön i men 2018 var det ett annat land i en annan del av världen som gick om Brasilien, vilket?

2. Brasilien har den senaste tiden varit i fokus för en större miljödiskussion, särskilt efter sommarens bränder i Amazonas. Landet skulle tidigare vara värd för FN:s nästa klimatkonferens, COP25, men drog sig ur – i vilket land kommer nu konferensen hållas i december? 

Mellan den 17 och 22 september pågår den femte upplagan av den latinamerikanska filmfestivalen Panoramica på olika biografer i Stockholm. Förutom att visa filmer med koppling till Latinamerika ordnar festivalen också seminarier och andra aktiviteter. Årets tema är Gränser.

Läs mer om alla filmer här.

Lycka till!