Go to main navigation
Hamada film Tempo dokumentärfestival 2019

Filmen Hamada visas på årets upplaga av Tempo dokumentärfestival. Följ med de tre unga vännerna Sidahmed, Zaara and Taher till deras vardag i ett flyktingläger mitt i Saharas öken. 

Foto: Pressbild

KULTUR

Tävling: Vinn biljetter till valfri film på Tempo Dokumentärfestival!

För den filmintresserade finns det många festivaler och filmvisningar att besöka i Sverige i vår. Snart är det dags för dokumentärfestivalen Tempo och du har chansen att vinna årskort och två biljetter till valfri film.

Tillsammans med Tempo dokumentärfestival tävlar vi ut två biljetter (+ årskort) till en valfri film under festivalen som i år äger rum mellan 4 och 10 mars på olika biografer i Stockholm.

Såhär tävlar du:

Svara på följande frågor och mejla in ditt svar till redaktion@omvarlden.se senast den 24 februari klockan 23.59. Skriv "Tempo" i ämnesraden. Vi använder sedan en slumpgenerator för att utse en vinnare bland de rätta svaren.

1. Vad heter Brasiliens första kvinnliga president som porträtteras i filmen "The Trial"?

2. Vad är namnet på den ursprungliga befolkningen i Västsahara som skildras i filmen "Hamada"?

I år fyller Tempo dokumentärfestival, som är Sveriges största festival för dokumentära uttryck, 20 år. Temat är Arv och det tas upp på olika sätt under festivalen - det sociala, ekonomiska, nationella, politiska och biologiska arvet.  

Filmutbudet med internationellt perspektiv är brett. Bland annat kan du se dokumentärer om Lampedusa, filmundervisning i Georgien, Brasiliens första kvinnliga president, livet som flykting i Västsahara, att vara oppositionspolitiker i Ungern, om Sveriges utrikesminister Margot Wallström och om Gambias förändring.

Läs mer om alla filmer här.

Lycka till!