Go to main navigation

Giltig från 2018-05-17

OmVärldens integritetspolicy

Här kan du läsa vilka uppgifter som OmVärldens behandlar, för vilka ändamål, dina rättigheter - och hur du kan kontakta oss om du vill ändra eller ta bort dina uppgifter. Den här policyn gäller för OmVärldens nyhetsbrev och app. Data som samlas in på omvarlden.se och omvarldenberattar.se behandlas av Sida. Deras integritetspolicy går att läsa här. Behandling av dina personuppgifter regleras av EU:s General Data Protection Policy .

Vilka personuppgifter samlar vi in från användare av nyhetsbrevet, hur gör vi det och till vilket ändamål?

  1. Kontaktuppgifter: Namn och e-postadress. Du delar denna information med oss när du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Vi använder det för att skicka ut vårt nyhetsbrev, som innehåller våra nya artiklar och evenemang som OmVärlden organiserar.

  2. Tekniska uppgifter: Mailchimp använder beacons, vilket är information från användare när de öppnar sin e-post, såsom IP-adresser och webbläsare. OmVärlden använder inte individuella IP-adresser, utan bara generell statistik för att analysera räckvidden på nyhetsbreven. Läs mer här.

Vilka personuppgifter samlar vi in från användare av appen, hur gör vi det och till vilket ändamål?

Tekniska uppgifter: från de som använder Android enheter samlar vi Android Advertising ID som du får från Google Play. Detta är din mobils unika ID. Vi använder den för att kunna skicka pushnotiser till dig när vi publicerar nya artiklar. Läs mer om hur Android Advertising ID fungerar och hur du kan påverka det på Androids officiella sida.

Hur behandlar och skyddar vi dina personuppgifter?

Vi gör vårt bästa för att skydda dina personuppgifter. Det inkluderar både tekniska verktyg och en intern dataskyddspolicy som reglerar våra anställdas skyldigheter. Den här informationen delas endast med de som följer vår policy och som behöver tillgång till dessa uppgifter.

För att vår hemsida och nyhetsbrev ska fungera behöver vi anlita en nyhetsbrevstjänst som får tillgång till de personuppgifter som du delat med dig av till oss. För detta använder vi tjänsten Mailchimp. Via Mailchimp samlar vi in e-postadresser, och även i vissa fall namn (detta är en frivillig uppgift som du som prenumerant kan välja att fylla i). Du är fri att använda vilket namn du vill.  

För att vår app ska fungera behöver vi anlita en tjänst som heter One Signal som får tillgång till de personuppgifter (Android Advertising ID)  som du delat med dig av till oss. 

Hur dina uppgifter används regleras genom ett avtal med vår leverantör, där vi fastställer vilka personuppgifter som behandlas, och hur de skyddas enligt lagen. Om lagen så kräver kan vi dela dina uppgifter med statliga myndigheter, såsom polis.

Vi säljer aldrig dina personuppgifter till tredje part för marknadsföringsändamål.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar kontaktuppgifter så länge det finns ett dokumenterat syfte. 

Mailchimp sparar tekniska uppgifter enligt deras policy, läs mer här. 

One Signal sparar tekniska uppgifter enligt deras policy, läs mer här. 

Om du vill avsluta prenumerationen på vårt nyhetsbrev så tar vi bort dina uppgifter helt.

Vår lagliga grund för att behandla era personuppgifter:

För nuvarande prenumeranter av nyhetsbrevet och användare av appen gäller intresseavvägning, eftersom vikten av att dela vår journalistik och göra den tillgänglig för prenumeranterna överväger riskerna för de insamlade personuppgifter. 

För nya prenumeranter som skrivit upp sig fr.o.m. 2018-05-16: Samtycke.

Vem är personuppgiftsansvarig?

Global Reporting Sweden AB, organisationsnummer 165565338646. Adress: Stora Nygatan 26, 11123, Stockholm Sverige.

Vilka är dina rättigheter? 

Du har rätt att få tillgång till de personuppgifter som vi har om dig. Du har rätt att begränsa hur dina uppgifter används. Du kan ändra, radera, begära rättelse på hur de används och förs vidare (Rätt till dataportabilitet). 

Det finns en detaljerad förklaring om detta hos Datainspektionen.  

Vänligen kontakta oss om du vill utöva någon av dessa rättigheter.

Kontakt:

Om du har frågor kan du kontakta oss via redaktion@omvarlden.se

Du kan också skicka brev till oss: OmVärlden, Global Reporting Sweden AB, Box 2014, 103 11 Stockholm.

Behandling av dina personuppgifter regleras av EU:s General Data Protection Policy. OmVärlden ägs av Sida, som har publicerat sin policy för personuppgiftshantering här.

Integritetspolicyn kan ändras framöver och uppdateras på hemsidan och du som prenumererar på nyhetsbrevet får då en uppdatering via din e-postadress.