Go to main navigation
Noak Löfgren, Fredrik Wass, Brit Stakston och Carl Lagerqvist.

Noak Löfgren, Fredrik Wass, Brit Stakson och Carl Lagerqvist ger sina bästa tips och diskuterar Almedalsveckan som arena.

Foto: Victoria Gillberg

UTVECKLINGSSAMTALET

Så får du ut mest av Almedalsveckan

Är Almedalen verkligen den bästa arenan för den som vill nå ut med ett budskap? Eller är det mötesplatsen och nätverkandet som är grejen? Vad krävs för att biståndsfrågorna ska ta plats på agendan? I Utvecklingssamtalet låter vi tre rutinerade arrangörer och besökare ge sina bästa tips inför årets Almedalsvecka.

Almedalens kärna handlar om mötet mellan makthavare och de som driver påverkansfrågor. Det säger Brit Stakston, aktuell som arrangör av mötesplatsen Hej Digitalt i Almedalen, och även som medgrundare av Blank Spot Project.

– Det händer något när man forslas till den här ön som man inte med lätthet kan ta sig ifrån, säger Brit Stakston, som svar på frågan om varför man åker till Visby och Almedalsveckan första veckan i juli varje år.

Rädda Barnens public affairs-chef Carl Lagerqvist är också övertygad om att Almedalen har en viktig funktion att fylla för organisationen.

– Personer som vi är intresserade av att prata med är där. Så länge de är där kommer vi att vara där. Det är effektivt att vara i Almedalen, säger Carl Lagerqvist.

Tillsammans med Noak Löfgren, grundare av Biståndsdebatten.se och tidigare aktiv i Föreningen för utvecklingsfrågor, ger de sina bästa tips för Almedalen, oavsett om du är en arrangör som har en fråga att driva, eller en besökare som vill ta del av veckans utbud av seminarium och mötesplatser. Programledare är Fredrik Wass, redaktör på OmVärlden.

Tips: Träffa OmVärlden i Almedalen. Här kan du läsa om våra seminarium och livepodd-inspelningar under veckan, samt hur du kan träffa oss i redaktionen på plats vid Sverige i världen-torget.