Go to main navigation
Causeway bay är ett vanligt område med kontor och affärer. Det var här de bokhandlare arbetade som kidnappades och försvann.

Causeway Bay är ett vanligt område med kontor och affärer. Här arbetade de bokhandlare som kidnappades och försvann.

Foto: David Isaksson

omvärlden podd

Avsnitt 29: Kina hårdnar

I flera år har utrymmet för kritik och journalistik i Kina stramats åt. Kommunistpartiet, med president Xi Jinping i spetsen, strävar inte mot öppenhet och frihet, utan mot partistatens ökade inflytande – både nationellt och globalt. 

I det nya avsnitt av OmVärlden Podd gräver vi djupare i Kinas angelägenheter och ger en inblick i världens folkrikaste land. I samtalet deltar några av Sveriges främsta Kinaexperter. Dessutom har OmVärlden intervjuat The New York Times Kinakorrespondent, nu bosatt i Hong Kong, som ger oss sin version av hur landets statsapparat fungerar.

– Det är lätt att se Kina som en diktatur, men kommunistpartiet är en väldigt komplex organisation där många arbetar utifrån sin egen agenda, säger Mike Forsythe.

Avsnittet leds av journalisten David Isaksson, medverkar gör diplomaten och författaren Börje Ljunggren, journalisten och författaren Ulrika K Engström och Malin Oud, VD Track Two, samt Mike Forsythe, New York Times korrespondent i Hong Kong.