Avsnitt 38: Framtidens städer

Kampen om vår gemensamma framtid kommer att vinnas – eller förloras – i städerna. Men hur skapar vi en hållbar, inkluderande och säker stadsmiljö? Och vad är biståndets roll för en positiv stadsutveckling?

Publicerad:

I avsnitt 38 av OmVärlden Podd handlar om framtidens stad. Samtalet kretsar kring biståndets roll i en urban miljö men också migration och segregation i storstäderna. Hur skapar man en stadsmiljö som är inkluderande och säker? Du kan lyssna på podden i din Podcaster-app, via iTunes eller Soundcloud.

Du kan också trycka play här direkt:

Chefredaktören Ylva Bergman samtalar med Johan Hassel, VD för tankesmedjan Global Utmaning och arkitekten Thomas Melin, senior programchef på Sida.

Producent: Björn Widmark & Daniel Fjellborg

Mer läsning

Bara den 30 april registrerade Indien fler än 3 miljoner fall av covid-19 och 3 500 dödsfall. Här förs en kvinna till universitetssjukhuset i Kolkata.

Avsnitt 123: Pandemin förlamar Indien

Var tionde vuxen indier har fått den första dosen vaccin, men i OmVärlden podd tar statsvetaren Sten Widmalm och generalsekreteraren för organisationen Pratham Sverige, Ingrid Eelde Koivisto, upp de många utmaningar som Indien står inför i skuggan av pandemin.

Människans konsumtion av kött och mejeriprodukter är ett stort hinder för att uppnå ett mer hållbart samhälle där klimatförändringarna också bromsas in, menar deltagarna i detta avsnitt av OmVärlden podd. 

Avsnitt 121: Den ohållbara köttkonsumtionen

Med grillsäsongen inför dörren bjuder OmVärlden in till ett poddsamtal om köttets förödande roll i vår livsmedelsproduktion. Deltar gör professor Henrik Lagerlund bakom en ny bok om matens filosofi, forskaren Elin Röös och Anna Nyquist, från Supermiljöbloggen.