OmVärlden Podd med Sofia Arkelsten, Jens Holm, Carl Schlyter och OmVärldens Björn Widmark.

OmVärlden Podd med Sofia Arkelsten, Jens Holm, Carl Schlyter och OmVärldens Björn Widmark.

Avsnitt 47: Tre partier i en podd om mat och makt

Vår matkonsumtion är ett av de största hoten mot vår planet i modern tid. Därför diskuterar vi mat, makt och framtiden med M, V och MP.

Publicerad:

De som dras åt det apokalyptiska tonläget säger att under de kommande fyrtio åren måste vår planet producera mer mat än den gjort under de senaste 8000 åren. De som är lite mer modesta menar att det finns många andra saker att oroa sig för.

Men faktum är att det börjar bli akut: vi måste hitta hållbara och långsiktiga lösningar för att producera mat åt alla på jorden. Men hur? Vi har bjudit in tre representanter från olika partier för ett samtal om hur vi kan stilla världens hunger utan att dränera jordens resurser.

Du kommer att få höra Sofia Arkelsten (M), Jens Holm (V) och Carl Schlyter (MP) i ett samtal med OmVärldens Björn Widmark i ett samtal med lika delar skratt och irritation samt brandtal riktade direkt till dig som lyssnare.

Mer läsning

Bara den 30 april registrerade Indien fler än 3 miljoner fall av covid-19 och 3 500 dödsfall. Här förs en kvinna till universitetssjukhuset i Kolkata.

Avsnitt 123: Pandemin förlamar Indien

Var tionde vuxen indier har fått den första dosen vaccin, men i OmVärlden podd tar statsvetaren Sten Widmalm och generalsekreteraren för organisationen Pratham Sverige, Ingrid Eelde Koivisto, upp de många utmaningar som Indien står inför i skuggan av pandemin.