Hur blir biståndet med den nya regeringen? Hör OmVärldens redaktion diskutera valet av ny biståndsminister och framtiden för svenskt bistånd och Agenda 2030.

Hur blir biståndet med den nya regeringen? Hör OmVärldens redaktion diskutera valet av ny biståndsminister och framtiden för svenskt bistånd och Agenda 2030.

Avsnitt 75: Ny regering – vad händer med biståndet?

OmVärldens redaktion diskuterar den nya regeringen och Peter Eriksson som ny biståndsminister. Vilken politik kan vi vänta oss? Vem har Peter Eriksson tagit med i sitt team? Och vad händer med Agenda 2030?

Publicerad:

I måndags presenterade Stefan Löfven sin nya regering och utnämnde miljöpartisten Peter Eriksson till ny biståndsminister. Så vilken politik kan vi vänta oss? Vem har Peter Eriksson tagit med i sitt team? Och vad händer med Agenda 2030?

Hör chefredaktör Ylva Bergman och reportrarna Louise Gårdemyr, Axel Kronholm och Mikael Färnbo.

Producent och klippning: Axel Kronholm

Ansvarig utgivare: Ylva Bergman

Mer läsning

Bara den 30 april registrerade Indien fler än 3 miljoner fall av covid-19 och 3 500 dödsfall. Här förs en kvinna till universitetssjukhuset i Kolkata.

Avsnitt 123: Pandemin förlamar Indien

Var tionde vuxen indier har fått den första dosen vaccin, men i OmVärlden podd tar statsvetaren Sten Widmalm och generalsekreteraren för organisationen Pratham Sverige, Ingrid Eelde Koivisto, upp de många utmaningar som Indien står inför i skuggan av pandemin.

Människans konsumtion av kött och mejeriprodukter är ett stort hinder för att uppnå ett mer hållbart samhälle där klimatförändringarna också bromsas in, menar deltagarna i detta avsnitt av OmVärlden podd. 

Avsnitt 121: Den ohållbara köttkonsumtionen

Med grillsäsongen inför dörren bjuder OmVärlden in till ett poddsamtal om köttets förödande roll i vår livsmedelsproduktion. Deltar gör professor Henrik Lagerlund bakom en ny bok om matens filosofi, forskaren Elin Röös och Anna Nyquist, från Supermiljöbloggen.