Hör om den nya rekordlönen i biståndsbranschen i senaste OmVärlden Podd, där vi sammanfattar några av de viktigaste nyheterna från veckorna som gått.

Hör om den nya rekordlönen i biståndsbranschen i senaste OmVärlden Podd, där vi sammanfattar några av de viktigaste nyheterna från veckorna som gått.

Avsnitt 82: Topplön för biståndschef, miljöfarliga mobiler & hotade arter

Hur mycket tjänar cheferna i biståndsvärlden? Det är dags för OmVärldens årliga lönelista, som i år innehåller en ny rekordlön. Hör om den och mer i vår podd.

Publicerad:

Hur mycket tjänar cheferna i biståndsvärlden? Det är dags för OmVärldens årliga lönelista, som i år innehåller en ny rekordlön.

Dessutom pratar vi om att 1 miljon arter hotas av utrotning, hur din mobiltelefon kan vara skadlig för miljö och människor, att rekordmånga människor är på flykt i sina egna länder, om konstnären som försöker läka krigets sår i Beirut, och så har vi träffat årets människorättsförsvarare.

Programledare: Ylva Bergman

Mer läsning

Bara den 30 april registrerade Indien fler än 3 miljoner fall av covid-19 och 3 500 dödsfall. Här förs en kvinna till universitetssjukhuset i Kolkata.

Avsnitt 123: Pandemin förlamar Indien

Var tionde vuxen indier har fått den första dosen vaccin, men i OmVärlden podd tar statsvetaren Sten Widmalm och generalsekreteraren för organisationen Pratham Sverige, Ingrid Eelde Koivisto, upp de många utmaningar som Indien står inför i skuggan av pandemin.

Människans konsumtion av kött och mejeriprodukter är ett stort hinder för att uppnå ett mer hållbart samhälle där klimatförändringarna också bromsas in, menar deltagarna i detta avsnitt av OmVärlden podd. 

Avsnitt 121: Den ohållbara köttkonsumtionen

Med grillsäsongen inför dörren bjuder OmVärlden in till ett poddsamtal om köttets förödande roll i vår livsmedelsproduktion. Deltar gör professor Henrik Lagerlund bakom en ny bok om matens filosofi, forskaren Elin Röös och Anna Nyquist, från Supermiljöbloggen.