Avsnitt 84: Sudan, fotbolls-VM, biståndskritik och krigsbrott i Myanmar

OmVärlden Podd sammanfattar de viktigaste nyheterna om global utveckling och bistånd.

Publicerad:

Chefredaktör Ylva Bergman sammanfattar de viktigaste nyheterna från OmVärlden. Det handlar om massakern i Sudan, fotbolls-VM, Agenda 2030, kritik mot effektiviteten i Sidas bistånd, svenska makthavare i jämställdhetsfrågan, vilda tigrar, krigsbrott i Myanmar, med mera.

Mer läsning

Bara den 30 april registrerade Indien fler än 3 miljoner fall av covid-19 och 3 500 dödsfall. Här förs en kvinna till universitetssjukhuset i Kolkata.

Avsnitt 123: Pandemin förlamar Indien

Var tionde vuxen indier har fått den första dosen vaccin, men i OmVärlden podd tar statsvetaren Sten Widmalm och generalsekreteraren för organisationen Pratham Sverige, Ingrid Eelde Koivisto, upp de många utmaningar som Indien står inför i skuggan av pandemin.

Människans konsumtion av kött och mejeriprodukter är ett stort hinder för att uppnå ett mer hållbart samhälle där klimatförändringarna också bromsas in, menar deltagarna i detta avsnitt av OmVärlden podd. 

Avsnitt 121: Den ohållbara köttkonsumtionen

Med grillsäsongen inför dörren bjuder OmVärlden in till ett poddsamtal om köttets förödande roll i vår livsmedelsproduktion. Deltar gör professor Henrik Lagerlund bakom en ny bok om matens filosofi, forskaren Elin Röös och Anna Nyquist, från Supermiljöbloggen.