OmVärlden möter Carin Jämtin i ett samtal om framtiden för Sveriges bistånd.

OmVärlden möter Carin Jämtin i ett samtal om framtiden för Sveriges bistånd.

Avsnitt 89: Carin Jämtin om det svenska biståndets framtid

Sveriges bistånd är generöst, ambitiöst och skickligt genomfört. menar OECD DAC. Hur ser Carin Jämtin, generaldirektör på Sida på rapporten och vad Sverige kan göra bättre för framtidens bistånd?

Publicerad:

Var femte år granskas Sveriges bistånd av OECD:s biståndskommitée DAC och årets rapport ger Sverige idel vitsord: En inflytelserik aktör, duktig på jämställdhet, klimat, civilsamhälle och på få igång samarbete mellan det humanitära och det mer långsiktiga utvecklingsarbetet. Men är Sverige bäst i klassen – och hur ser Sidas generaldirektör, Carin Jämtin, på den kritik som framkom i rapporten.

Hör Carin Jämtin, generaldirektör på Sida, i samtal med Ylva Bergman, chefredaktör för OmVärlden.

Mer läsning

Bara den 30 april registrerade Indien fler än 3 miljoner fall av covid-19 och 3 500 dödsfall. Här förs en kvinna till universitetssjukhuset i Kolkata.

Avsnitt 123: Pandemin förlamar Indien

Var tionde vuxen indier har fått den första dosen vaccin, men i OmVärlden podd tar statsvetaren Sten Widmalm och generalsekreteraren för organisationen Pratham Sverige, Ingrid Eelde Koivisto, upp de många utmaningar som Indien står inför i skuggan av pandemin.