Goda Nyheter

NYHET

Fem bra saker som hände i april

Kenya har skickat upp sin första satellit, allt fler indier får tillgång till el och Nigeria och Ghana godkänner nytt malariavaccin. Det är några av de goda nyheterna från april.

Fem bra saker som hände i april 2023.

NYHET

Fem bra saker som hände i mars

FN har enats om att skydda djuphaven, Honduras legaliserar dagen efter-piller och i Namibia minskar konflikterna mellan människa och lejon genom ny teknik. Det är några av de goda nyheterna från mars.

Fem bra saker som hände i mars 2023.

NYHET

Fem bra saker som hände i februari

Minskad skövling av Amazonas, betald ledighet för svår mensvärk i Spanien och en effektiv medicin mot övervikt. Detta är några av de goda nyheterna som hände i februari.

NYHET

Fem bra saker som hände i januari

Mexiko inför en anti-röklagsstiftning, ebolautbrottet i Uganda är äntligen över och Chile stoppar gruvbygge för att rädda pingviner, valar och delfiner. Det är några av januaris goda nyheter.

Fem bra saker som hände i januari

NYHET

2022 – inte bara dåliga nyheter

Under året har det stundtals känns tufft att hitta goda nyheter, men de är fler än vad man tror. Vid sidan av krig, pandemi och svält har det ändå kommit några goda nyheter.

Sloveniens konstitutionsdomstol konstaterade i juli att landets lagar, som inte tillät samkönade äktenskap samt adoption, är oförenliga med konstitutionen.

NYHET

Fem bra saker som hände i december

Antivirala mediciner kan stoppa hiv-smitta från mor till barn, Vietnam ska minska sin användning av kol och det första helt kvinnliga domarteamet dömde i en VM-match för män. Det är några av de goda nyheterna från december.

Fem bra saker som hände i december 2022

NYHET

Fem bra saker som hände i november

Ny hiv-medicin i Zimbabwe, flera hajarter ska skyddas från handel och havsreservat kan vara nyckeln till att nå målen i Agenda 2030. Det är några av de goda nyheterna från november.

Ny medicin mot hiv i Zimbabwe, fler hajsorter ska skyddas från handel och havsreservat kan vara en nyckel till att nå Agenda 2030. Det är några av de goda nyheterna från november.

NYHET

Fem bra saker som hände i oktober

En ny app ska göra det billigare att skicka pengar till Uganda, Ice Bucket Challenge har lett till framsteg i forskningen för ALS och hembiträden i Dominikanska Republiken har fått utökade arbetsrättsliga rättigheter. Det är några av de goda nyheterna från oktober.

Agricultural Development (IFAD)har tillsammans med samarbetspartners en ny app: PostalPay. Den kommer att göra det möjligt för personer i EU att skicka pengar billigare, snabbare och säkrare med mobilen. Foto: ©IFAD/Isaiah Muthui

NYHET

Fem bra saker som hände i september

Färre minor, fler bankkonton och en stor förhoppning om ett nytt effektivt malariavaccin. Det är några av de goda nyheterna från september.

Bara under 2020 rensades 135 583 landminor runt om i världen, vilket frigjorde stora arealer mark som kan användas för jordbruk.

NYHET

Fem bra saker som hände i augusti

Kvinnor tillåts bli lokförare i Egypten, antalet fria tigrar i världen ökar och antalet tonårsgraviditeter minskar i Indien. Det är några av de goda nyheterna från augusti.

Sedan i våras har pendlare i Egyptens huvudstad Kairo kunnat se kvinnor i förarhytterna efter att Egyptens nationella myndighet för tunnlar öppnat upp för kvinnor i deras utbildningsprogram.

82 träffar