Go to main navigation

Alla artiklar om FN:

Fler teman och ämnen hittar du här

 • den 21 december 2020
  I årets sista avsnitt av OmVärlden podd sammanfattar chefredaktör Erik Halkjaer året tillsammans med Ulrika Modéer, vid FN:s utvecklingsorgan UNDP. Ett tufft år går mot sitt slut, men även om utsikterna för nästa år tycks dystra finns ljusglimtar.
 • den 15 december 2020
  I ett nytt index som visar levnadsstandard minus negativ påverkan på klimatet kommer Sverige på femte plats. ”Alla länder kommer inte att applådera dessa siffror”, säger Peter Eriksson, minister för internationellt utvecklingssamarbete.
 • den 14 december 2020
  Under helgen anlände en konvoj med nödhjälp till människor i Tigray, i norra Etiopien. Det är den första konvoj som nått regionen sedan konflikten startade i november. Samtidigt har hjälppersonal beskjutits och dödats.
 • den 30 november 2020
  Det är återigen krig i Västsahara, till stor del på grund av FN:s passivitet. Det är dags för Sverige att stå upp för den internationella rätten, skriver människorättsaktivisterna Ylva Zetterlund och Sanna Ström.
 • den 25 november 2020
  Idag kommer ett 50-tal byggnader i Sverige belysas med orange. Detta som en del av en global FN-kampanj för att uppmärksamma avskaffandet av våld mot kvinnor och flickor.
 • den 20 november 2020
  RFSU:s förbundsordförande, Hans Linde, ingår i en internationell kommission som ska säkerställa att världens länder införlivar sina löften om människors rätt till sin kropp och sexualitet. ”Det är ett globalt ansvar”, säger han.
 • den 17 november 2020
  I norra Europas längsta korridorer möter OmVärlden podd Svenska Unescorådets generalsekreterare Anna-Karin Johansson, för ett samtal om vikten av yttrandefrihet och utbildning för att nå de globala målen för hållbar utveckling.
 • den 11 november 2020
  När världens biståndsgivare möts för en konferens om Jemen den 12 november är kriget i landet inne på sitt sjätte år. Läkare utan gränser uppmanar givarländerna att se över det humanitära stödet från grunden.
 • den 29 oktober 2020
  Det ökade svenska stödet till årets mottagare av Nobels fredspris, WFP, bör även omfatta de två FN-organ som arbetar för en mer långsiktigt hållbar livsmedelsförsörjning. Det skriver före detta lantbruksråd, Inge Gerremo.
 • den 22 oktober 2020
  Varje dag dör 800 kvinnor i utvecklingsländer under graviditet och förlossning. Veckans Barnvagnsmarsch uppmärksammar behovet av barnmorskor som kan rädda liv, skriver Sidas generaldirektör Carin Jämtin och FN:s befolkningsfond, UNFPA:s vd, Natalia Kanem.

Visar 1 av 10 av totalt 121