Go to main navigation

Alla artiklar om hbtq

Fler teman och ämnen hittar du här

 • den 7 mars 2019
  Irena Cvetkovic har länge varit en viktig röst för marginaliserade grupper i Makedonien. Idag ser hon att feministernas kamp har gjort skillnad i landet.
 • den 7 november 2018
  Ett allt hårdare tryck mot homosexuella, EU:s ambassadör kallas hem för att se över relationerna med landet och en president som diskriminerar kvinnor och flickor. – Vi är oroade, säger Isabella Lövin om utvecklingen i Tanzania.
 • den 29 mars 2018
  Uppmärksammade utställningar av peruansk-amerikansk konstnärsduo utmanar homofobin inom machokulturen i Peru. Ett land där transpersoner ofta är mänskliga måltavlor. Det vill konstnärerna belysa och förändra.
 • den 2 oktober 2017
  Flera av deras homosexuella vänner i Bangladesh har arresterats och mördats - möt Asheque och Rajeeb som tvingades fly hemlandet i rädsla för sina liv.
 • den 29 september 2017
  Polisen i Azerbajdzjan har den senaste veckan massarresterat ett stort antal hbtq-personer enligt rapporter från flera olika källor. De lokala myndigheterna beskriver det som ett ”helhetsgrepp mot prostitution”.
 • den 19 april 2017
  HBTQ-rättigheter används i dag allt oftare som argument för att stänga gränserna mot Europas ”intoleranta” omvärld. Det menar Anna-Maria Sörberg i sin nya bok Homonationalism. Hon beskriver en internationell queer- och gayrörelse som delvis kidnappats av högernationalister.
 • den 18 november 2016
  OMVÄRLDEN BERÄTTAR: Strikta könsroller, kolonial lagstiftning och religion har länge begränsat burmesernas sexualitet. Följ med till Yangon och träffa burmesiska hbtq-personer som bestämt sig för att trotsa den heteronormativa ordningen.
 • den 4 oktober 2016
  Regeringen i Tanzania har börjat slå ner mot hbtq-personer och organisationer som arbetar med deras rättigheter. Människor som behandlas för hiv vågar inte längre hämta ut sin medicin. – Det är oroväckande, säger Torbjörn Pettersson, chef för Sidas Afrikaenhet
 • den 19 maj 2015
  De röster som vill inskränka kvinnors rätt till fri abort hörs allt högre. Inte bara på global nivå utan även i Europa och hemma i Sverige. Diskussionen kring sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) har blivit en politisk krutdurk, även i Sverige.